دوشنبه ۲۴ شهریور ۰۴

۱۰ غذاهاي محلي لرستان كه حتما بايد بچشيد!

در اينجا بهترين شهرها وكشورها را بريا سفر و گردشگري معرفي مي‌كنيم

۱۰ غذاهاي محلي لرستان كه حتما بايد بچشيد!

۸۰ بازديد

آنچه در تاريخ آمده، مي گويد كه اقوام لر از هزاران سال قبل در اين ناحيه زندگي مي كرده اند تا اين كه مهاجران در سال ۷۰۰ تا ۸۰۰ پيش از ميلادي براي اولين بار پا به ايران زمين گذاشتند. كارشناسان در زبان لري كه از زبان پارسي باستان نشات گرفته است، قرابت بسياري با زبان فارسي كنوني يافته اند. اما اين ها تمام جذابيت هاي استان لرستان نيست! فرهنگ، لباس ها و غذاهاي محلي لرستان همواره براي مردم ايران و ساير نقاط جهان از اهميت زيادي برخوردار بوده است. در اين مقاله، به سراغ اين سرزمين كهن رفته ايم تا شما را با غذاهاي محلي لرستان آشنا كنيم. با ما همراه باشيد.
غذاهاي محلي لرستان غذاهاي محلي لرستان، تركيبي از ظرافت و شجاعت!

در غذاي اقوام لر مي توان ظرافت، شجاعت و سادگي را ديد. ظرافتي كه از هنر غني اين منطقه‌ي زيبا گرفته شده، شجاعت كه در دل مردان و زنان اين خطه ريشه دارد و در جسارت پخت غذاهايي با طعم هاي متفاوت نمود پيدا كرده و سادگي كه در غذاهاي محلي لرستان، همچون وجود پاك مردمانش به وضوح ديده مي شود.
خورشت سيب از غذاهاي لرستان۱- خورشت سيب، خوش طعم و مقويگوشت قرمز از اجزاي اصلي غذاهاي محلي لرستان است و به طور معمول در اين غذاها از مواد مغذي و مفيد استفاده مي شود. خورشت سيب هم از اين قاعده‌ مستثني نيست و با داشتن شيره انگور، گوشت گوسفند و نشاسته‌ي ذرت بسيار مقوي است. همچنين، وجود سيب در اين خورشت، حس آرامش و تازگي را به ارمغان مي آورد.
كوفته خودچي لرستان۲- كوفته‌ نخودچي از غذاهاي محلي لرستانكوفته نخودچي از غذاهاي محلي لرستان است كه با وجود شباهت به باقي كوفته ها در مناطق ديگر به دليل استفاده از آرد نخودچي، طعم خاص و متفاوتي دارد. اين غذا كه از خوش طعم ترين كوفته هاي ايراني است، با سس مخصوص سرو مي شود. همچنين، در تهيه‌ي اين غذا از انواع ادويه ها مانند زعفران استفاده مي شود.
كباب بروجرد۳- كباب بروجرد، غذاي تمام و كمال لرستان!استان لرستان كه به دامداري و پرورش بهترين دام ها در ايران معروف است، طبعا بايد بهترين كباب ها را داشته باشد. درنتيجه، در سفر به اين استان از هر غذايي كه بگذريد نبايد بدون خوردن كباب بروجرد لرستان را ترك كنيد! درضمن، شما براي سفر به اقصي نقاط جهان مي توانيد رزرو تور خود را از الي گشت انجام دهيد.
آش شعله ماش۴- آش شعله ماش، همه‌ي آنچه كه نمي توانيد از آن بگذريد!لرستان به كباب هايش معروف است اما آش هايي هم كه در اين منطقه طبخ مي شوند، چندان دست كمي ندارند. در اين آش نيز مانند ساير آش هاي ايراني، حبوبات پايه‌ي اصلي است و همان طور كه از اسم اين آش مشخص است، حرف اول را ماش مي زند. اين غذا از غذاهاي محلي لرستان و به ويژه شهرستان درود، از توابع اين استان است.
آش گوشت۵- آش گوشت خرم آباد، يك غذاي متفاوت!آن طور كه از نام اين غذا استنباط ميشود، منتظر مي شويد تا يك كاسه آش روي ميز بيايد اما آش گوشت خرم آباد چندان شباهتي به تصور ما از چنين غذاهايي ندارد. به اين غذاهاي محلي لرستان «زير برنجي» هم گفته مي شود و درواقع نوعي چلوگوشت است كه در مجالس رسمي سرو مي شود. اين غذا را در سيني هاي بزرگ روي ميز مي آورند كه به طور معمول هر پُرس آن براي سه نفر كافي است.
قليه ترش۶- خورشت قليه ترش از غذاهاي محلي لرستاناگر از مردم لرستان بپرسيد كدام غذاي محلي را به شما پيشنهاد مي كنند، پاسخ به احتمال زياد خورشت قليه ترش خواهد بود. اين خورشت پرطرفدار كه به آن «كليه ترش» هم گفته مي شود، با گوشت، سيب زميني و رب انار پخته مي شود. اگر هم دوست داشته باشيد، مي توانيد به جاي گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده كنيد.
۷- سُغدو، غذايي از منطقه‌ي لرستان براي دوستداران كله پاچه!سُغدو كه در واقع دلمه‌ي سيراب شيرادان است، كساني را كه از خوردن اين غذا لذت مي برند، كاملا راضي مي كند. در تهيه‌ي اين غذا از برنج، آلو و گردو نيز استفاده مي شود كه به اين غذا طعم ويژه اي مي بخشد. براي پخت اين مورد از غذاهاي محلي لرستان، مواد را مخلوط مي كنند و در داخل شكمبه‌ي گوسفند مي ريزند. سپس با نخ و سوزن آن را مي دوزند و بر روي حرارت ملايم مي پزند.
آبگوشت محلي لرستان۸- آبگوشت دو گوله دودار، از غذاهاي اصيل لرستانآبگوشت دو گوله دودار كه به آن آبگوشت دوغ دار هم گفته مي شود، از غذاهاي اصيل لرستان است كه در نواحي ديگري مانند اراك هم طبخ مي شود. همچنين به اين غذا آبگوشت كشك لري نيز مي گويند و در فصل سرما از غذاهاي پرطرفدار در اين منطقه به حساب مي آيد.
گوله ريزه، از غذاهاي محلي لرستان۹- گوله ريزه، غذايي براي شب هاي سرد زمستانگوله ريزه كه در مناطق ديگر به گوشت قلقلي يا كوفته قلقلي نيز معروف است، از غذاهاي محلي لرستان به حساب مي آيد و با برنج خرد شده، سيب زميني و آرد گندم تهيه مي شود. اين غذا كه طعم فوق العاده اي دارد و سريع حاضر مي شود، بهترين انتخاب براي شب هاي سردي است كه دير به خانه مي رسيد.
نان روغني چزنك رغو۱۰- چزنك رغو، نان روغني معروف لرستانچزنك رغو نوعي نان روغني است كه در استان لرستان طرفداران زيادي دارد. اين نان نوعي فطير است و در تهيه‌ي آن روغني به نام رغو استفاده مي شود. علاوه بر اين، در پخت اين نان محلي، شيره‎‌ي انگور يا خرما نيز به كار مي رود. شما براي سفر و خريد بليط هواپيما به هر مقصدي كه بخواهيد مي توانيد به وب سايت الي گشت مراجعه كنيد.
چزنك رغو نوعي نان روغني محلي لرستاندر اين مطلب، ما به معرفي غذاهاي محلي لرستان پرداختيم و شما را با برخي از آن ها آشنا كرديم. هرچند كه غذاهاي لرستان در مقاله نمي گنجند

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.